Begagnade leasingbilar

Begagnade leasingbilar

Varje år får vi tillbaka 4 000-5 000 bilar från våra svenska företagskunder. Alla bilar genomgår ett omfattande test innan vi väljer ut ett begränsat sortiment som vi säljer i vår egen bilhall ALD Bil. Bilarna är i nära nyskick, cirka två till tre år gamla och har rullat mellan 2 000-10 000 mil. Här finns ett unikt sortiment av välskötta premium- och familjebilar till attraktiva priser. Vi har all service- och ägarhistorik eftersom bilarna har varit i vår ägo sedan de var helt nya.

Dessa bilar är inte ”momssmittade” och går därför att finansiera genom finansiell leasing om du är företagskund. Observera att operationell leasing eller privatleasing inte kan erbjudas på begagnade bilar.

Varför väljer 99% av alla företag att leasa fabriksnya bilar när det finns begagnade?

• Förmånsvärde och sociala avgifter är lika höga oavsett om bilen är ny eller begagnad.
• Långa körsträckor ställer krav på fast budget för service, däck och underhåll.
• Krav på garanterat restvärde för att slippa onödig risk i balansräkningen.

På en begagnad bil är det svårt att förutse totalkostnaden (TCO) under leasingperioden eftersom den alltid finansieras genom finansiell leasing. Ditt företag står ansvarigt för framtida restvärde, service och reparationer. Det gör att den ekonomiska fördelen med en begagnad leasingbil är osäker även om kapitalkostnaden och värdeminskningen alltid är lägre.

Vid längre körsträckor kring 3 000-4 000 mil per år är vår erfarenhet att kostnaden för service, reparationer, däck och försäkring helt tar ut skillnaden i värdeminskning. Vill du ha hjälp med att räkna ut vad som är bäst för ditt företag är du självklart välkommen att kontakta oss.

Är du privatperson?
För privatpersoner finns det flera fördelar med en bra begagnad bil. Du kan bortse från det höga förmånsvärdet och sociala avgifter som företagaren måste betala. Kanske kör du inte lika långt med bilen som en typisk tjänstebilsförare och kan därmed hålla nere driftkostnaderna. Enklare underhåll väljer du kanske att utföra på egen hand. Bilens lägre inköpspris ger en lägre kapitalrisk som kan finansieras över en längre period för att på så sätt sprida risken för framtida värdeminskning. Du behöver inte heller vänta på långa leveranstider utan kan ofta hämta bilen samma dag som du skriver på köpeavtalet.

Fortsätt till ALD Bil för att se begagnade bilar.

Begagnade bilar

 

 

Stanna kvar och konfigurera din nya leasingbil!

Nya leasingbilar