Leasingformer

Vad är skillnaden på finansiell och operationell leasing?

I Sverige har det funnits en tradition av finansiell leasing, men operationell blir vanligare och inom detta segment är vi ledande i Sverige.

Enkelt uttryckt kan man säga att finansiell leasing mer liknar ett billån, medan operationell leasing är en långtidshyra. Men den avgörande skillnaden är vem som bär risken för restvärdet, det vill säga vad bilen är värd när leasingperioden är över. I finansiell leasing är det leasingtagaren som får reglera eventuella skillnader mellan beräknat och faktiskt restvärde vid avtalets slut, i operationell leasing tar vi fullt ansvar för detta och du som leasingtagare kan känna dig trygg med att slippa obehagliga överraskningar.

Fullserviceleasing

Låt oss ta hand om allt som rör bilen och njut av fördelarna:

  • Ni kan fokusera på er kärnverksamhet istället för att behöva lägga tid på tidsödande biladministration
  • Slipp stora utbetalningar i början av kontraktet i form av första förhöjd leasingavgift
  • Fast månadskostnad med försäkring, service, reparation och däck inkluderat
  • Ingen finansiell risk – vi tar fullt ansvar för restvärdet vid leasingperiodens slut
  • Få en partner att lita på – vi förhandlar fram de bästa avtalen med våra leverantörer för att du ska få det mest fördelaktiga priset
     

Det finns flera fördelar med att leasa en bil framför att köpa en kontant.

  • Ditt företag slipper binda upp det kapital som en bilinvestering medför.
  • Dessutom är 50 % av momsen på leasing avdragsgill.
  • Beroende på leasingform och leverantör är också kostnaden för bilen fast och sprids ut jämt över leasingperioden vilket gör det lätt att budgetera.

Vi är specialiserade på operationell leasing där just den fasta månadskostnaden är en av våra grundpelare. Hos oss betalar du oftast heller ingen första förhöjd hyra när du leasar en ny bil.

 

Vi erbjuder flera alternativ:

Leasing med driftavtal

Inkluderar finansiering, försäkring och driftavtal med administration.
I driftavtalet ingår service, underhåll, sommar- och vinterdäck samt däckskiften. Vi hanterar dessutom all administration kring bilen; trängselskatter, förmånsvärden, drivmedelskort, däckförvaring, körjournal, försäkringsärenden, vägassistans med mera, och samlar detta på din månadsfaktura.

Självklart får du även tillgång till vår kundportal och support från vår kundservice. När leasingperioden löper ut lämnar du tillbaka bilen till oss så tar vi hand om försäljningen. Vi garanterar också bilens restvärde så du slipper få obehagliga överraskningar när kontraktet löper ut. Du betalar bara för eventuella skador på bilen som inte har åtgärdats eller anmälts under leasingtiden.

Endast leasing

Inkluderar försäkring, administration och avveckling via ALD Carmarket.
Den enda skillnaden mot fullservicetjänsten är att service, underhåll, däck och däckskiften bekostas av dig. Vi hanterar all administration kring bilen; trängselskatter, förmånsvärden, drivmedelskort, körjournal, försäkringsärenden, vägassistans med mera, och samlar detta på din månadsfaktura. När det är dags att lämna tillbaka fordonet efter leasingperiodens slut tar vi även hand om avvecklingen av ditt fordon.

Oavsett vilken lösning du väljer finns vi här för dig så att du får större frihet att koncentrera dig på att driva din kärnverksamhet.

RING OSS!
08-501 122 00